Chocolade kokosreep
Look a like Bounty.. Mmm
Bodem:
- 100 g amandelmeel
- 100 g ontpitte dadels
- 50 ml water
- 3 el (raw) cacaopoeder
Kokos middenlaag:
- 65 g amandelmeel
- 100 ml kokosolie
- 120 g kokosrasp
- 2 el ahornsiroop
- 120 ml (volvette) kokosmelk
Chocolade topping:
- 120 g cacaoboter of kokosolie
- 40 g (raw) cacaopoeder
- 4 el ahornsiroop of honing
- Gebruik een siliconen vorm of een springvorm. Bedek de springvorm met bakpapier of folie.
- Mix in de keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem tot een gladde substantie. Stort het mengsel in de bakvorm en druk het, eventueel met een natte lepel goed aan. Zet de vorm in de vriezer.
- Maak de keukenmachine schoon en maak op dezelfde manier de kokos-middenlaag. Druk ook deze laag netjes aan en zet de vorm weer in de vriezer.
- Verwarm au bain-marie alle ingrediënten voor de chocoladetopping en roer goed door. Giet de laag als laatste in de bakvorm. Bestrooi naar wens met nog wat cacao of kokos. Laat het geheel uitharden in de vriezer.
- Wanneer het uitgehard is snijd je reepjes of blokjes in de maat die jij wilt. Je kunt ze in de vriezer een aantal maanden bewaren. Zo heb je altijd wat lekkers in huis!