Pannenkoekjes
Every day pancakes!!
Met kinderen in huis ontkom je er niet aan.. Pannenkoeken! En wat een geluk, deze varianten kun je elke dag eten!
Verantwoord(er) versieren kan bijvoorbeeld met erytritol poedersuiker, kokosrasp of snippers, vers fruit, noten, dadelstroop, kokosbloesemsiroop, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Maar er zijn ook recepten bij die wij gewoon "kaal" eten.
Algemene tips:
- De pannenkoekjes zijn sneller gaar wanneer je bakt met een deksel op de pan..
- Draai de pannenkoekjes om wanneer de bovenkant "droog" is.
- Ook lekker in om mee te nemen als lunch en koud op te eten. Wie wil dat nu niet in het broodtrommeltje?!
Klassieke bananenpannenkoek
De snelle gezonde klassieker..
Voor 1 persoon, makkelijk en snel.
- 1 flinke banaan
- 2 eieren
- 1 tl kaneel
- Kokosolie of grasboter om in te bakken
Prak of pureer de banaan.
Voeg de eieren en kaneel toe en roer goed door.
Bak een grote pannenkoek of wat kleintjes.
Erg lekker met frambozen (uit de diepvries, geprakt bijvoorbeeld).
"Drie in de pan"
met boekweit
Voor 2 a 3 personen, makkelijk.
- 1 banaan
- 2 eieren
- 100 gram boekweitmeel
- 100 ml plantaardige melk
- 1 appel met schil, gesnipperd
- 50 gram rozijnen
- 1 tl kaneel
- Kokosolie om in te bakken.
Pureer de banaan met de eieren, melk en het boekweitmeel.
Roer de kaneel, rozijnen en appel erdoorheen.
Bak
kleine pannenkoekjes, 3 tegelijk in de koekenpan.
American Pancakes
Van bakbananenmeel
Voor 2 a 3 personen, "iets meer werk".
- 80 gram bakbananenmeel
- 3 eieren, splitsen
- 200 ml plantaardige melk (rijst/kokosmelk bijvoorbeeld)
- 1 tl vanillepoeder/aroma
- 2 el ahornsiroop
- Kokosolie om in te bakken
- Garnering: fruit en evt nog wat ahornsiroop
Mix de overige ingrediënten.
Spatel de eiwitten erdoorheen.
Bak in de kokosolie kleine dikke pannenkoekjes.
Garneer met wat kleingesneden fruit (mango, peer, ananas, kers, framboos, banaan, papaja..)
Pannenkoekjes van banaan & courgette
Verassend zoet met verstopte groente..
Voor 2 á 3 personen, makkelijk.
- 3 bananen
- 1 kleine courgette
- 3 eieren
- 125 gram boekweitmeel
- 50 ml plantaardige melk
- 1 a 2 tl kaneel
- ½ tl keltisch zeezout
- Kokosolie om in te bakken
Pureer de bananen en courgette met een staafmixer of keukenmachine.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix door elkaar.
Bak in de kokosolie kleine dikke pannenkoekjes.