Havermout-ontbijtmuffins

Wie wil er geen muffin als ontbijt?

Benodigdheden: (voor ong. 12 stuks)

> 125 gram (bio!) havermout
> 1 rijpe banaan
> 2 appels
> 1 peer
> 150 ml amandelmelk
> 2 eieren
> 2 tl kaneel
> 75 g rozijnen
> Evt. gehakte noten naar keuze


Variatie tip: Vervang de rozijnen voor blauwe bessen

Bereiding:
Doe de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en één appel in de keukenmachine. Maal dit tot een (grof) beslag.
Snijd de andere appel en peer in kleine blokjes.
Roer het gesneden fruit, de rozijnen en evt de noten door het beslag.
Schep het beslag in muffinvormpjes.
Bak de muffins ongeveer 30 minuten op 175 graden C.

(Tip: Ik ben fan van de 100% siliconenvormpjes van Dr. Oetker, die zijn gifvrij en je hoeft niets in te vetten en hebt geen plakkerig papiertje dat niet los wil laten! Heb je deze niet, een dunne laag in een cakevorm werkt ook, controleer dan de baktijd!)

Ook deze muffins kun je prima in de vriezer bewaren! En je kids zullen het waarschijnlijk niet vervelend vinden ze mee te krijgen naar school..

NB. Moet je 100% glutenvrij eten? Neem dan bio glutenvrije havermout!